ПРЕДАВАЧИ

Проф. др Душица М. Филиповић аутор  и селектор Фестивала дечјег стваралаштва Шантићеви дани (2007-2017). Приређивач монографије Где је живот (2017). За свој педагошки рад добијала изузетно висока признања: рад Откуцаји ћирилице постао трајна својина Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине, а мултимедијални рад Бескрајни плави круг и у њему – Милош Црњански трајна својина Задужбине Милоша Црњанског у Београду. Запослена као ванредни професор за област Књижевност – на Факултету савремених уметности у Београду.


Ивана Антонијевић дипл. теолог, запослена као вероучитељ у ОШ Светозар Марковић у Београду.
Своје петнаестогодишње искуство у раду са децом од 7-15 година, применила је као предавач на Првој летњој школи у Братиловцу.  Током свог рада непрекидно се бавила хуманитарним радом усмереном према деци.


Тања Цветковић професор Српског језика и књижевности у Медицинској школи у Гњилану.
Кроз 25 година стажа имала је искуства са децом из различитих средина на Косову и Метохији, како млађег тако и старијег узраста. Предавач на прошлогодишњој школи у Братиловцу за област Матерњи језик.


Стеван Милошевић из Врања песник и писац, професор верске наставе. Редовни члан Матице српске у Новом Саду. Добитник бројних књижевних награда, међу којима су награда “Србољуб Митић” за најбољу збирку песама “Поетска микрофонија” у 2021. години, златник са ликом Светог Саве за освојено прво место на Међународном фестивалу духовне поезије у Београду, као и признања The white Raven Међународне библиотеке за децу и младе у Минхену, чиме се  његова књига Писма из Верзуниума сврстава међу најбољим за децу и младе у свету за 2022. годину. Заступљен је својим поетским радовима у званичним уџбеницима за ученике основних школа.


Катарина Којић  апсолвент Учитељског Факултета у Београду. Дугогодишњи волонтер и члан ХО Косовско Поморавље, редовно укључена у активности са децом. Обавезну стручну праксу обављали на Косову и Метохији као једини студент Учитељског факултета Београдског универзитета. Деци из школе у Братиловцу посвећено је држала спортске и друге забавне активности, заједно са волонтерима организације.