НАШЕ ПРИЧЕ

Летња школа 2024.

Написано admin

И ове године покрећемо акцију за нашу летњу школицу под називом Летња школа 2024.

Шта нам је циљ?

Циљ ове акције да кроз низ хуманитарних догађаја прикупимо новац за децу која током распуста немају могућност да се друже, јер у њиховим селима, сем њих, нема друге деце. Наша организације и током прошлог лета организовала је ову школицу, која је била јединствено искуство за децу и предаваче.

Коме је намењена Летња школа?

У данашње време, када је тешко и замислити одрастање без парка, бављења спортом, рођенданских журки, постоје и она деца чије су жеље далеко скромније од тога. Деца које желе другаре.

„Летња школа 2024.“ је програм осмишљен и прилагођен малишанима из изолованих сеоских енклава на Космету. У оквиру школе деца ће имати прилике да кроз игру и радионице уче о свом језику, историји и вери, али пре свега да се друже и проводе време заједно.

Где и када се организује Летња школа?

Летња школа организоваће се у селу Братиловце код Косовске Каменице, живописном планинском месту, идеалном за извођење рекреативне наставе. Наша организација, заједно са управом школе „Десанка Максимовић“, такође је и обновила већи део школске зграде у Братиловцу, са намером да служи редовној настави, али и летњем кампу. Деца ће, често, боравити и у манастиру Драганац, обилазити Ново Брдо и Грачаницу. Одржавање летње школе планирано је за јул/ август 2023. године. Циљ нам је да ове године окупимо децу из свих крајева Косова и Метохије. Планиран број деце (45), биће подељен у 3 групе.

Вредност пројекта Летња школа 2024. – 10.000 евра

  1. Храна, превоз и смештај за децу
  2. Опрема за школицу
  3. Додатак за наставнике
  4. Излети
  5. Трошкови организације

Подржите пројекат „Летња школа 2024.“ за незаборавне успомене с распуста деце на Косову и Метохији!

О аутору

admin

Оставите коментар