НАШЕ ПРИЧЕ

Почела друга Летња школа у Братиловцу

Написано admin

Друга Летња школа за децу из енклава Косова и Метохије почела је 2. августа и трајаће до 11. Школу ће ове године похађати две групе полазника које чине деца из Липљана, Осојана. Клине, Истока и општина Ново Брдо, Косовска Каменица и Витина.

Друга Летња школа у Братиловцу

И ове године циљ нам је да у оквиру наше школице деци пружимо прилику за упознавање, дружење и учење кроз различите радионице. Наши предавачи посвећено ће са децом радити на матерњем језику, Веронауци, ликовним вештинама и спортским активностима. Посебан садржај у оквиру програма су и излети и посета Грачаници, Новом Брду и Драганцу.

Ликовна радионица нови садржај

Овог лета предавачима који су са децом радили прошле године придружили су се асистенти са Православног богословског факултета у Београду и Учитељског факултета у Врању. Захваљујући Педагошком факултету у Врању и асистенткињи Марији Нешић полазници ће ове године имати и ликовну радионицу, што је нов садржај у програму.

Као и прошле године, учеснике школице, на крају дружења чекају поклони.

Захваљујући добрим људима који су препознали значај овог програма за децу са Косова и Метохије, наши другари већ су склопили нова пријатељства, опробали се у сликарству, стреличарству и научили пуно о српској историји и језику.
Овогодишњу школицу похађа тридесеторо полазника, и надамо се да ћемо их наредне године имати више.

 

О аутору

admin

Оставите коментар